Čiščenje /barvanje temnih fug med ploščicami - na kak način in s kakšnim sredstvom?

V spodnjem nadstropju hiše imamo temnorjave ploščice in takšne naj bi bile tudi fuge. Po prevzemu, smo ugotovili, da kljub umivanju tal umazanije, ki se je med gradbenimi deli (pleskanje, prah) zažrla v fuge ne uspemo počistit - fuge so bele in flekaste namesto temno rjave. Obstajajo kakšna sredstva ali pripomočki s pomočjo katerih bi jih lahko očistili ali pobarvali?
Objavljeno v kategoriji gradnja hiše | sprašuje viktor, 7 years ago. 3798 zadetkov.

0

Najprej lahko poskusiš očistiti fuge z močnim kisom - na primer s kisom za vlaganje, ki ima 6-8% kislosti. Kislina namreč topi ostanke gradbenih materialov, kot so barve, ometi, ...

Če kis ne zadošča, se lahko spraviš nad fuge s kakšno močnejšo kislino, solno na primer. Seveda zelo razredčeno. Prodajajo v vseh trgovinah kjer prodajajo tudi barve in lake. Če imaš ostanke ploščic, najprej preizkusi, ali so ploščice občutljive na kislino. Namaži glazuro in pusti nekaj časa, da vidiš, če so ploščice odporne na kisline. Kislino lahko razmažeš s staro zobno ščetko. Ne pozabi na zaščitna sredstva, kot so rokavice in očala.

Če nobena od zgornjih možnosti ni uspešna (ali pa so ploščice preobčutljive), bo zagotovo uspešna metoda s krtačenjem. Zelo verjetno bo potrebno uporabiti žičnato krtačko, s katero boš odstranil umazanijo iz fug. Dobiš krtačke prav za ta namen, je pa dobro kupiti kakšno z dolgim ročajem, da ne bodo roke preveč trpele.

7 years ago
- Ravnokar

0

Ravnokar
/vprasanja-odgovori
/vprasanja-odgovori/get_answer/39
/vprasanja-odgovori/save_reply/39
/vprasanja-odgovori/save_answer/39
/vprasanja-odgovori/accept_answer/39
/vprasanja-odgovori/unaccept_answer/39
/vprasanja-odgovori/unpublish_answer/39
/vprasanja-odgovori/delete_answer/39
/vprasanja-odgovori/update_answer/39
/vprasanja-odgovori/like/39
/vprasanja-odgovori/dislike/39
/vprasanja-odgovori/report_answer/39
/vprasanja-odgovori/report_question/39