Brezglutenska pica (pizza) s polento namesto kvašenega testa

Poskusite pico, ki je veliko bolj enostavna za pripravo, nekoliko lažje prebavljiva (odvisno tudi od nadeva) in primerna za ljudi, ki ne smejo uživati glutena :) Pico lahko obložite po svojih željah. Bistvena razlika od klasične pice je podlaga, ki je v tem primeru kar kuhana polenta.

Objavljeno v kategoriji recepti in ideje | sprašuje bojana, 4 years ago. 4483 zadetkov.

0

Skuhamo rahlo soljeno polento iz 4 skodelic vode in 1 skodelice polente. Ob koncu kuhanja lahko dodaš košček masla ali šluk olivnega olja.

Kuhano polento vliješ v pekač namazan z olivnim oljem in polento enakomerno razmažeš po površini. Preliješ s paradižnikovo omako in posuješ z začimbami (origano, bazilika, sesekljan česen, na tanke rezine narezana čebula, sušeni paradižniki so super... po želji pač).

Pico daš v prej ogreto pečico (temperatura naj bo vsak 200 stopinj ali več). Pečeš 5-10 minut, da izhlapi odvečna voda polente in se naredi rahla skorjica. Nadevaš s poljubnim nadevom, posuješ s sirom in pečeš še kakšnih 10 minut.

neglutenska pica s polento

4 years ago
- Ravnokar

0

Ravnokar
/
/get_answer/86
/save_reply/86
/save_answer/86
/accept_answer/86
/unaccept_answer/86
/unpublish_answer/86
/delete_answer/86
/update_answer/86
/like/86
/dislike/86
/report_answer/86
/report_question/86